Fredag: Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med klyftpotatis, tzatziki och sallad
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lök och pressad vitlök i bunken. Hacka oliverna, skala och riv moroten. Strimla tomaterna. Blanda ner oliver, morot, tomater, ägg, salt, peppar, torkade örter och färs i bunken. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnssäker form. Grädda mitt ugnen 30-40 minuter tills köttfärslimpan är genomstekt.
Skrubba eller skala potatisen, skär den sedan i klyftor. Lägg den i en ungssäker form och häll i smör och rapsolja, salt och lite svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Stek dem i ugnen i 25-30 minuter.
Riv gurkan och blanda med matyogurt. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
Skär köttfärslimpan i skivor och servera den med klyftpotatis, en klick tzatziki och lite salladsblad och några körsbärstomater.
Pris per portion
27 kronor
//Emma
