Torsdag: Vegetarisk frittata med potatis, paprika och riven ost
Den här rätten är helt vegetarisk och innehåller ägg och ost istället för någon form av kött.
400 gram kokt potatis
1 stor paprika
4 ägg
1/2 dl vatten
1/2 msk italiensk salladskrydda
1 msk rapolja
1 dl riven ost, gärna smakrik
1/2 tsk salt
2 morötter
1 äpple
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och strimla paprikan. Vispa ihop ägg, vatten och italiensk salladskrydda.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna som tål ugn. Stek potatis och paprika under omrörning ca 5 min. Strö över ost, salta och blanda.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna som tål ugn. Stek potatis och paprika under omrörning ca 5 min. Strö över ost, salta och blanda.
Häll äggsmeten i pannan, stek på svag värme ca 5 min. Efterstek mitt i ugnen ca 10 min tills äggsmeten stannat och frittatan fått fin färg.
Riv morötterna och äpplet och blanda i en skål.
Skär frittatan i bitar och servera dem tillsammans med äppel och morotssalladen.






Mums!
Pris per portion
16 kronor
En väldigt billig rätt eftersom både ägg och potatis inte kostar många kronor.
//Emma

Kommentarer
Trackback