Måndag: Broccoli och Blomkålssoppa med stekt chorizo och varm macka med kesopesto
Idag har jag lagat broccoli och blomkålssoppa. Till det stekte jag chorizokorv som jag sedan la i soppan. Jag gjorde även en varmmacka med keso, pesto och tomat på. Det blev jättegott!
Ingredienser 2 portiner
Broccoli och blomkålssoppa
200 gram broccoli
200 gram blomkål
5 dl vatten
0,75 msk kycklingfond
0,25 dl mjölk
0,25 dl grädde
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gram chorizokorv
smör och rapsolja
Varm macka
2 skivor ljust eller mörkt bröd
ca 1 dl keso
1-2 msk pesto
svartpeppar
oregano
6 körsbärstomater
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°C.
Skär broccolin och blomkålen i mindre bitar och koka dem mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten, det tar ungefär 10 minuter.
Medans grönsakerna kokar blandar du keso, pesto, svartpeppar och oregano i en skål. Fördela röran på bröden och dela sedan körsbärstomaterna och lägg dem på mackorna. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Skär chorizokorvarna i mindre bitar och stek dem i smör och rapsolja tills de är knaperstekta.
När grönsakerna är mjuka häller du av vattnet från grönsakerna, men spara det i en skål och blanda det med kycklingfonden.
Häll lite av kycklingfond-vattnet i kastrullen med grönsaker och mixa till en jämn smet. Häll sedan i resten av vattnet, mjölken, grädden, salt och peppar och låt soppan koka på låg värme i några minuter. Smaka sedan av soppan med salt och svartpeppar.
Häll soppan i skålar och lägg i chorizobitarna. Servera de varma mackorna till.
Pris per portion
17 kronor
Grönsakerna var billigast och chorizokorvarna dyrast.







Smaklig måltid :-)
//Emma

Kommentarer
Emelie Äng
Ser fantastiskt ut! duktigt!
Trackback