Tisdag: Laxtomatsås med squash och paprika, serveras med tagliatelle och blandade blad
Ingredienser
Pastasås 2 portioner
250 gram laxfilé
1 röd paprika
1/2 squash
1 klyfta gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 msk rapsolja
2 dl färdig tomatsås
1 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1 krm chilipulver
1 tsk oregano
svartpeppar och salt
150 gram tagliatellepasta, eller annan valfri pasta.
50 gram blandade salladsblad
Gör så här
Koka pastan efter anvisningen på pasta paketet.
Skär paprikan och squaschen i bitar, hacka löken och vitlöken. Fräs alltsammans i en kastrull i lite rapsolja i några minuter. Häll sedan på tomatsåsen och vattnet och smula i buljongtärning, låt det koka i 5-10 minuter. Skär laxbitarna i tärningar och lägg i dem i kastrullen. Låt det stå och puttra i några minuter tills laxen är genom kokt. Krydda såsen med chilipulver, svartpeppar, salt och oregano.
Servera laxsåsen till pastan och salladsbladen.







Pris per portion
34 kronor
Rätten blev lite dyr per portion, eftersom lax är ganska dyrt. Fast den är helt klart värd priset för det var jättegott! :-D
//Emma

Kommentarer
Ditt största fan
Det ser gott ut :)
Trackback