Onsdag: Kyckling i fetaostsås med bulgur, haricot verts och broccoli

En väldigt god rätt med en kycklingsås som innehåller fetaost och tomat.
Ingredienser
300 gram kycklingfilé
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1/2 dl frysta örtkryddor provecale från "Findus"
75 gram fetaost
1/2 msk rapsolja
1/2 dl mjölk
1/2 dl créme fraiche
svartpeppar och salt
1,5 dl bulgur
100 gram haricot verts
100 gram broccoli
Så här gör du
Sätt på vatten till bulgur och följ anvisningarna på paketet. Tar ca 20 minuter
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs några minuter på varje sida i olja. Lägg över på en tallrik. Skär tomaterna i småbitar. Hacka vitlöken. Hetta upp lite olja i stekpannan och stek tomater och vitlök någon minut på mellanvärme.
Smula fetaosten och blanda ner den och kryddorna, fräs någon minut. Häll sedan ner den stekta kycklingen och blanda i mjölk och créme fraiche. Låt det puttra i ca 5 minuter.
Lägg Haricot verts och broccoli i en kastrull och häll så vatten så att det precis täcker grönsakerna, salta lätt. Koka dem tills de är mjuka.
Smaka av kycklingsåsen med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Pris per portion
18 kronor
Kycklingen var dyrast och bulgur var billigast!
//Emma


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0